fredag 3 januari 2014

Tips och trix!

Var till Fritid & Vildmarksliv idag och köpte mer hundmat, där träffade jag Jonas Seger - en bekant som sitter på stora kunskaper om stående fågelhundar, fick lite tips och trix av honom! B.la annat om hur man kan träna hunden att bli en rapportör, vilket om jag får till det skulle vara grymt bra! Även lite tips inför kommande höst, visserligen hade jag anat att det ska gå till så, men känns alltid bra att få höra det från ett proffs! :-)
Kommer inte att ha med mig bössan och skjuta något för Ax denna höst, endast låta han nöta på och få skogsvana, känna på fågelkontakter, förmodligen kommer han stöta och "göra bort sig" men det hör till och han är fortfarande valp till hösten ;-)

I övrigt då....ja han börjar bli mer och mer hemmastadd, han börjar testa oss, han börjar gå längre och längre bort på tomten utan att vi följer med.
Rumsrenheten går okej, nån liten olycka senaste dagarna, men dom får nog tillskrivas att vi helt enkelt inte hunnit ut, dörrmattan har fått sig lite stänk just när dörren öppnas och sådant ;-)

Vi har flyttat buren från vardagsrummet och ersatt med en biabädd, buren står vid trappen upp till övervåningen. Vi hade tänkt låta han sova nere själv inatt ifall det inte blir för jobbigt för honom, men han verkar grymt förnöjsam så tror att det ska gå bra. Babyvakten sen Vilja var liten tänkte vi skulle få vara igång ifall han behöver ut å vi inte skulle höra han utan vakten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar