torsdag 26 december 2013

Från början

Att vi skulle ha en Breton var ganska självklart då Fredde fick tips av en kompis om rasen. Innan var vi dock mer inne på en Münsterländer men det kändes ändå inte helt rätt. När vi sedan läste på om Breton och tittade på olika kennelsidor så föll vi för den rasen. Våra krav var att rasen vi väljer ska fungera hemma men även vara duktig i skogen och breton verkar sannerligen lovande på båda plan.

Sedan gick allt ganska smidigt och några månader senare sitter vi nu här med en sovande liten valp i buren. Vår lilla Ax. Vi hämtade honom den 17:e december och har alltså hunnit ha honom hemma i drygt en vecka. Det började lite körigt för Fredde som var hemma med både valp och tvååring men det gick fort att komma in i rutinerna. Ax hittade sin "plats" ganska snabbt, och älskar sin bur (på kvällen när man tar ut honom för en sista piss har han oftast redan hunnit sova en stund och har riktigt bråttom tillbaka in i sin trygga bur) så det flyter som på.

Vi började med att träna på inkallning och det sitter bra nu. Självklart började vi även direkt med att få honom rumsren och det går förvånansvärt bra. Det är inte många gånger han pinkat inne! Nu börjar han även kunna sitt rätt bra och koppelträningen fungerar fint även den. Han är en snäll, trygg och lyhörd liten valp som älskar att sova. Självklart har han också sina bus-il ibland men han gillar mest att sova ;) Som sagt har vi bur till honom och det var egentligen bara meningen att vi skulle ha den i bilen men det blev en fristad för honom och han ligger mer än gärna i den även när dörren är öppen. Ibland lägger han sig på golvet men det är inte ofta det händer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar