torsdag 26 december 2013

Träningen hittills!

Som ovan beskrivet så går den grundläggande dressyren mkt bra! Ax vet numer att "Ax", ja då är det honom vi menar. Inkallning fungerar oerhört bra än så länge, har börjat med ett väldigt simpelt "Ax, Hit" för att etablera namnet för honom. Sen successivt gått över till att vissla två snabba signaler följt av ett gällt positivt "hit". Vilket han var väldigt snabb på att förstå vad vi ville! Gick sedan över till visselpipa! Fortfarande två snabba signaler följt av ett "hit", det fungerade ruggigt snabbt - tror till och med att det har fungerat sedan första försöket! Att endast vissla två snabba signaler med pipan ger samma resultat, han kommer. Nu sista dagarna har jag mixat alla ovan nämnda inkallningsätt, lite för att kolla facit. Killen imponerar stort på husse genom att obönhörligt och direkt komma i full fart, oavsett vilken inkallningsmetod jag än använt!

Sen ligger även dressyr fokus på "sitt", vid matning och lite närsomhelst tränar vi sittkommando med honom. Killen är en särskilt hungrig valp, vilket ibland medför att man får "kämpa" en stund innan han lugnat sig, satt sig och väntar tålmodigt på ett "varsågod" vid matskålen. Men det är ju roligt med lite motstånd ;-)

Vi går och koppeltränar honom också, det har verkligen gått bra! Går fint bredvid utan att varken dra eller stanna och protestera mot kopplet.

Mkt nöjd husse hittils! Vår lydiga och väldresserade jaktmaskin tar form precis så som vi vill! :-)

/Fredde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar